OMLØB

En udstilling om kulturelle oversættelser og fortællinger fra nær og fjern.

Den 17. november åbner Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet i Holstebro udstilling med 3 anerkendte videokunstnere: Gitte Villesen, Sonja Lillebæk Christensen og Jette Ellgaard. 

De tre kunstnere bidrager med hver deres videoværk. Værkerne kredser alle om en unik og aktiv kultur fra vores omkringliggende verden. Jette Ellgaard skaber erindringsbilleder fra gymnastikkens sociale og oplysende historie i Danmark, Sonja Lillebæk Christensen giver et indblik i en maskulin verden præget af transport og tung last, mens Gitte Villesen tager os med til Gambia, hvor fokus på myten og respekt for ritualer får os til at forstå, at storytelling er en essentiel del af enhver personlig og kulturel selvforståelse.

De tre kunstnere fortæller alle historier – de oversætter fænomener og følelser fra specifikke verdener - altid med en bevidsthed om, at alle fortællinger er subjektive og at fortælleren derfor nødvendigvis altid er en implicit del af i de visuelle portrætter.

Videofortællingerne giver den uindviede beskuer en fordomsfri indsigt i en måske ukendt kultur. For andre vil lyd, billede og fortælling vække erindring og genkendelighed. De tre kunstnere udfylder hver sin etage på museet med fortællinger fra vidt forskellige kulturer, der metodisk hænger begavet og poetisk sammen. Kunstnernes æstetiske greb er forskellige og videomediet præsenteres således i al sin diversitet, hvilket bidrager til udfoldelsen af en spændende og berigende udstilling, der i sin enkelhed kommer langt omkring.

Jette Ellgaard er blevet inviteret af Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet i Holstebro, og valgte at skabe en gruppeudstilling, hvorfor hun inviterede Sonja Lillebæk Christensen til at bidrager til udfoldelsen af en spændende og berigende udstilling, der i sin enkelhed kommer langt omkring. Jette Ellgaard er blevet inviteret af Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet i Holstebro, og valgte at skabe en gruppeudstilling, hvorfor hun inviterede Sonja Lillebæk Christensen til at bidrage til projektet. Sammen inviterede de deres fælles inspirationskilde Gitte Villesen. Alle tre er de opvokset i det midt- og vestjyske, hvilket har sat spor i deres kunstneriske praksis.

Udstillingen er kurateret af Jette Ellgaard.

using allyou.net