3 x solo udstillinger på HFKD

Udstillingsperiode: 22. februar til 31. marts 2019
Foto: Jonas Søgaard Lauridsen


Fernisering fredag d. 22. februar kl. 16.00 til 19.00

PENGESPEKULATION

Pengefiktioner

Pengespekulation er et design-antropologisk kollektiv etableret i 2016 bestående af interaktionsdesigner Johanne Aarup Hansen, visuel designer Asmus Lauridsen, etnolog Pernille Gøtz og visuel antropolog Jack Jones. Gruppen beskæftiger sig undersøgende og eksperimenterende med pengenes og økonomiens verden i grænselandet mellem design, antropologi og kunst.

Med udstillingen Pengefiktioner afslutter gruppen foreløbigt deres specifikke fokus på og rejse ind i pengenes forunderligt mytiske, politiske og teknologiske verden. Gennem tre år har gruppen undersøgt penge som et designet, menneskeskabt fænomen, som både historisk og aktuelt har taget forskellige former.


KASPER KJELDGAARD
Det besjælede objekt

Kasper Kjeldgaard er uddannet møbeldesigner. Han er optaget af hvordan genstande kan rykke os tættere på en forståelse af naturen omkring os. De fundamentale præmisser for vores fysiske verdens sammenhængskraft, som tyngde, rotation, og friktion, bliver i Kaspers objekter til en poetisk overvejelse af hvad design er, og hvor skellet imellem det abstrakte, og det funktionelle går.

Til udstillingen Det besjælede objekt, viser Kasper både nye og gamle værker der på forskellig vis forholder sig til de mere mytiske og åndelige dimensioner i verden, og de objekter der knytter sig til.



JAVIER TAPIA
The Lumumba System

Javier Tapia er billedkunstner og bor og arbejder til dagligt i København. Tapia er oprindeligt fra Chile, men har boet i Danmark siden 2002. Tapias kunstneriske arbejde bevæger sig mellem flere medier; installation, skulptur, video, fotografi, lyd, tekst og interventioner. Tapia arbejder med udgangspunkt i en omfattende interesse for kulturelle strukturer.

Kunstprojektet The Lumumba System er en udstilling der er designet specifikt til Huset for Kunst og Design’s lokaler. Titlen til projektet er inspireret af den ikoniske anti-kolonielle leder og første lovligt demokratisk valgte præsident i republikken Congo; Patrice Lumumba (1925-1961).  

For mere information kontakt kurator Anna Bak
Tlf.: 30282662

Plakat og katalog designet af ALEXIS MARK
Download gratis katalog til udstillingerne her.


Udstillingen er støttet af:

using allyou.net